Get Even

Вземете Дори се доказа, че е доста вероятно най-трудната игра за преглед, която съм направил. Това е толкова сложно разказ, че да говорим защо ми харесва, че е почти невъзможно да се направи без спойлери, но ще остана колкото е възможно по-свободен от тях.

По време на играта ми на Get Even, ми напомняха отново и отново за една игра по-специално, че SOMA на Фрикционни игри. Тази игра, подобно на Get Even, беше в основата си по-скоро механично деривативна заглавие на ужасите, засвидетелствано от един от най-провокативните разкази, които съм преживял, която все още се върти в главата ми дълго след като я свърших , Получете “Дори” е много по същия начин.

Механично, това не е най-добрата игра, която някога съм играл. Разни хора, които са работили по играта, твърдят, че “това не е стрелец, а не игра на пъзели, не е игра на ужасите, а не игра за уикенд, нищо, което някога сте играли.” Макар да е вярно, че Get Even е трудно да се класифицира Не съвсем невиждано преди това преживяване. Истината е, че тя включва всички тези елементи в играта, въпреки че борбата е тази, която се вижда най-често. Също така, за щастие, е доста приятно. Докато видовете врагове са малко скучни и оръжията не са особено специални, Cornergun, което ви позволява да се насочите към ъглите, за да избегнете удара (умирате изключително бързо в тази игра), е чудесна идея, надявам се да видя повече игри. Другите елементи, пъзели, изследване и т.н. са доста стандартни и нищо, което не сте виждали преди, всички те са в услуга на историята на играта, а не обратното.

И това определено е история, която си заслужава да бъде преживяна. Това е измислено като трилър за разкриване на истината зад трагичен инцидент чрез изследване на спомените в стил “Първи стъпки”, допълнено с теми за корпоративен шпионаж и предателство, под всичко това е сърцераздирателна и изключително лична история за любовта и загубата. Не мога да вляза в много повече, без да се развалям, но е достатъчно да кажа, че това ще е нещо, за което ще мисля много дълго след това.

Визуално играта изглежда добре. Използването на фотогаметрията е хубаво, но фактът, че се движи по нереализирания двигател Unreal Engine 3, донякъде танцува визуалния опит. Музиката обаче е прекрасна, красива смесица от оркестрови и електронни и е лесно един от най-добрите в последната памет.

Така че, трябва ли да играете “Достигни”? Сигурен съм, че знаете, че силно го препоръчвам, но само ако искате да изпитате една от най-добрите истории, които хазарта може да предложи. Ако го гледате, защото сте били фен на предишните екшън ориентирани игри на Farm 51, това определено не е така. Това е много по-забавена игра, която понякога играе доста неприятно, но ако сте фен на SOMA за разказа, или искате нещо съвсем различно от обичайното събиране на игри там, тогава дайте дори да си отидете.

LEAVE A REPLY