The Escapists 2

Това идва от някой, който не е играл първата игра Escapists.


Купих играта с доста ниски очаквания. Върнете се в началото на седмицата преди да я пуснете и не бях достатъчно наивен, за да мисля, че всъщност ще го поправят навреме.

Бях прав, но играта се оказа, че има повече проблеми, отколкото се очакваше. Вместо да разширявате SANDBOX с по-готини неща, които да правите и да охлаждате начини да избягате, dev изглежда се фокусираха върху сценариите.

За да обобщим какво имам предвид: Има само няколко SANDBOX-начина за бягство, наречени “Perimeter Breakouts”. Останалите видове бягство са SCRIPTED EVENTS. Това означава, че стоите на определени места, докато държите определени позиции в инвентара и натиснете “E” и вие автоматично. Това значително намалява преиграването.

• Няма работници, които периодично изваждат багажници или перални, които бихте могли да скриете, за да ги вземете по-късно с камиони. Вместо това има сценарист на едно място в ЕДНА от затворите.
• Няма начин да се скриете в кутии, които се доставят на случаен принцип в, около и извън затворите, носещи симулирани консумативи. Вместо това само едно сценаристно събитие в една от затворите.
• Няма начин да подкупите стражите. Максинизирането на тяхното мнение за вас не прави нищо.
• Няма начин да се освободите за добри поведенчески постижения.
• Няма начин да проникнете в системите за сигурност, за да отваряте дистанционно вратите.
• Няма начин да се свържете с някого отвън с телефонните апарати, да контрабандирате неща за вас чрез стаята за посещения или да ги хвърлите над стената.


Говорейки за стаите. На картата си виждате много различни стаи. Има контролни зали, поддръжка, охрана и други. “Уау, толкова вълнуващо! Чудя се, че можеш да направиш с тези стаи!” Мислех. Отговорът е “нищо”. Zip. Нада. В повечето от тези стаи не можеш да направиш нищо чудно. Те съдържат хладни дракони, с които не можеш да си взаимодействаш. Някои от тях съдържат зареждащи се бюра, това е всичко.

• Не можете да създавате екипи или да правите приятели в социалната стая.
• Не можете да се скриете в кутиите в помещенията за поддръжка.
• Не можете да изключите наблюдението от контролната зала.
• Бюрото в охранителните сфери изглежда има точно същата плячка, както в пленниците.
• Не можете да правите нищо, нито плячкосвате нищо в кабинета на охраната или дори да си взаимодействате с надзирателя по никакъв начин.

За съжаление, разочарованията не спират тук.

Вие буквално не можете да взаимодействате с повечето NPC, различни от охраната и затворниците. Не можете да говорите с тях. Не можете да ги ударите. Не можете да ги подкупвате. Не можеш да направиш нищо с тях. Те са декорации. Дори пазачът е просто декорация, която се разхожда наоколо.

И тогава има занаятчийството. На пръв поглед изглежда, че имате много различни занаятчийски рецепти и способности да правите много хубави неща. За да бъдете справедливи, да, има някои забавни неща за SANDBOX, но много от тези рецепти са почти безполезни, с изключение на някои работни места и споменатите по-горе сценарии. Подобно на това, защо изработва “чаша чай”, когато не можете дори да я консумирате? Дайте го на пазач или затворник, за да получите произволно постижение и да повдигнете мнението си за вас с 10 точки? Можете просто да им дадете някои случайни суровини, вместо да постигнете по-добър резултат.

LEAVE A REPLY